Huawei kondigt dunne en metalen P8 aan


Huawei heeft tijdens een persevent in Londen de nieuwe P8 aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip is gemaakt van een metalen unibody en kent een eigen ontworpen octa-core processor.

Getuige de langdradige presentatie is Huawei erg te spreken over het nieuwe uiterlijk van de P8. Het duurt in totaal 810 minuten om de metalen unibody precies juist te krijgen. En met een dikte van 6,4 millimeter is de Huawei P8 net iets dunner dan modellen van de concurrentie. Het toestel krijgt een 5,2 inch groot IPS-NEO scherm en zal verkrijgbaar zijn in 4 verschillende kleur-uitvoeringen.

Huawei P8 overview

Huawei zet flink in op de fotokwaliteit. De 13 megapixel camera kent een sensor die vier verschillende kleuren kan waarnemen; rood, groen, blauw en wit. De lens beschikt over verbeterde optische beeldstabilisatie. Hierdoor moeten beelden scherper zijn dan de bij de concurrentie. Ook heeft Huawei een speciale image processor toegepast die zaken als witbalans automatisch regelt en voor betere foto's zorgt. Het is Huawei gelukt om de camera geheel in de behuizing te verwerken, er steekt dus niet uit.

Er komen diverse speciale accessoires voor de P8 waaronder lederen cases. Eerder al werd bekend dat de P8 voor een bedrag van rond de 500 euro verkrijgbaar zal zijn. Verwacht het nieuwe vlaggenschip al snel in de winkel.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel