Huawei voegt P8 Lite alvast toe aan haar website


Naast de zojuist aangekondigde P8 heeft Huawei ook nog een kleinere versie in petto; de P8 Lite. Alhoewel de meeste aandacht uit ging naar het grote vlaggenschip is er ook het nodige over deze P8 Lite te vertellen.

De Huawei P8 Lite is met een 5 inch beeldscherm niet echt klein te noemen maar het is wel iets kleiner dan de 5,2 inch grote P8. Wel is de schermresolutie flink naar beneden geschroefd; HD in plaats van Full HD. Op processorgebied is er gekozen voor een eigen HiSilicon Kirin 620. Dat is een 64-bits octa-core exemplaar op 1,2 GHz. Het model ondersteunt 4G-netwerken en net als de grotere P8 is er een 13 megapixel camera al is aan de voorkant de selfiecamera omlaag gegaan naar nog steeds geen onaardige 5 megapixel.

Huawei P8 Lite overview
De inmiddels verwijderde Huawei P8 Lite

De hoofdcamera kent tevens een beeldsensor die vier verschillende kleuren herkent. Naast het traditionele rood, blauw en groen is er ook herkenning voor wit. Dat levert net iets beter belichte foto's op. Ook de verbeterde beeldstabilisatie zou aanwezig zijn. Ook deze Huawei P8 Lite draait onder Android 5.0 Lollipop met daar bovenop een eigen schil wat Huawei EMUI 3.0 noemt. De prijs van de P8 Lite is ongeveer de helft van de P8 en ligt al snel in de winkel.

Update: Het toestel is weer verwijderd van de website. Mogelijk was Huawei wat voorbarig met het plaatsen ervan.


Prijsvergelijker Huawei P8 Lite

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P8 Lite


Prijsvergelijker Huawei P8

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel