Huawei P8max is nieuwe 6,4 inch grote metalen phablet


Uiteindelijk kondigde Huawei vandaag twee nieuwe telefoons aan; de P8 en deze P8max. De P8 Lite slipte er per ongeluk tussendoor en wordt mogelijk later nog uitvoerig behandeld. De P8max is een metalen phablet met een immense batterij.

Op het dikste punt is de Huawei P8max slechts 6,8 millimeter dik. Of het toeval is of niet maar de schermdiagonaal komt ook uit op 6,8 maar dan hebben we het over inches. De P8max is dus een enorme phablet die dichtbij het formaat van een 7 inch tablet komt. Binnenin is dus voldoende ruimte voor een enorme batterij. Huawei past een exemplaar van 4360 mAh toe, dat is volgens Huawei genoeg voor ruim twee dagen aan plezier.

Huawei P8 max
De immense Huawei P8max

De Huawei P8max wordt net als de P8 uitgerust met een eigen HiSilicon-processor, ditmaal is het een Kirin 935. Dat is een 64-bits octa-core processor die op maximaal 2,2 GHz draait. Hiermee is de P8max op papier net iets krachtiger dan de P8. Er is bovendien ondersteuning voor categorie 6 LTE op maar liefst twee simkaarten. Dat komt omdat in de geheugenkaartslot ook een nanoSIM geplaatst kan worden. Ook op multimedia-gebied lijkt de P8max z'n mannetje te staan; er is een 13 megapixel camera waarmee speciale effecten toegepast kunnen worden. Onderop zit tot slot een luide speaker van 1 Watt en dat alles in een behuizing die 94% van metaal is. Prijzen van de Huawei P8 max zijn nog niet bekend.


Prijsvergelijker Huawei P8max

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P8max


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel