NVWA waarschuwt voor gevaarlijke iPhone-oplader

· 2 reacties


De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor het gebruik van een specifiek soort oplader voor de Apple iPhone. Het gaat om een lader van EET Europarts waarbij kans is op brand of zelfs een elektrische schok.

Het gaat dus niet om de opladers die Apple standaard met de iPhone levert maar om een specifiek soort lader van EET Europarts die onder de naam eStuff is verkocht. Volgens de fabrikant gaat het alleen om laders met artikelnummer ES2310 die tussen mei 2014 en november 2014 zijn verkocht. Klanten wordt verzocht onmiddellijk te stoppen met het gebruik en de laders terug te brengen naar de winkel.

eStuff iPhone charger

De winkels waar deze type lader is verkocht zijn Bechtle Direct, BuyItDirect.com, Centralpoint.nl en VelzArt Automatisering. Het probleem ligt aan een fabricagefout. Hierdoor kan kortsluiting ontstaan waardoor er kans is op een elektrische schok of brand. Consumenten krijgen een vervangend exemplaar. Niet officiële opladers hebben vaker problemen. Begin dit jaar werd een Russische vrouw nog in bad geëlektrocuteerd vanwege een niet officiële lader.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel