Huawei P8 op dag van lancering al uitverkocht in China


Huawei heeft op de allereerste dag van de lancering van de P8 goede zaken gedaan in thuisland China. Alle exemplaren werden verkocht. Nu hoeft dat niet zoveel te betekenen, de voorraden zouden immers beperkt kunnen zijn. Toch is het een opsteker.

Huawei kondigde de P8 aan tijdens een speciaal event op 15 april. Het toestel is met 6,4 millimeter dunner dan z'n directe concurrentie zoals de iPhone 6 (6,9 mm) en de Galaxy S6 (6,8 mm). Netjes is dat Huawei het gelukt is om de cameramodule geheel in de behuizing te verwerken, die steekt dus niet uit. En alhoewel de Huawei P8 hier pas in de tweede helft van mei verwacht wordt ligt het vlaggenschip in China al in de winkel.

Huawei P8 china
Uitverkocht!

En ook weer niet want alle exemplaren vlogen daar de winkel uit. Onduidelijk is hoeveel Huawei van de P8 heeft gemaakt, het hoeft dus niet aan de hoge vraag te liggen. De verwachtingen zijn sowieso al hoog want voor een vlaggenschip krijgt het toestel een aantrekkelijke prijs mee; net onder de 500 euro. Voor een Galaxy S6 betaal je ruim 100 euro meer, terwijl voor een iPhone 6 precies 180 euro meer moet worden neergelegd.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel