Firmware Update Friday - Week 25


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor alle BlackBerry 10-modellen (Leap, Z3, Passport, Classic, Z30, Q5, Q10 en Z10) en de HTC One Max.

BlackBerry OS 10.3.2.440

We beginnen met een update die 370 MB in omvang is. Het gaat om BlackBerry OS 10.3.2 die voor alle BlackBerry 10-modellen beschikbaar is. Om volledig te zijn; dat zijn de BlackBerry Leap, Z3, Passport, Classic, Z30, Q5, Q10 en Z10. Deze update brengt naast de broodnodige bugfixes ook enkele nieuwe functies.

Die nieuwe functies zijn onder andere in de agenda te vinden. In het agendaoverzicht worden dagnummers vet(ter) gedrukt naar gelang er meer activiteiten die dag zijn. Ook krijgt BlackBerry Blend een nieuwe interface. Qua verbeteringen moet je zoeken in de camera-toepassing. Zo is de gezichtsherkenning verbeterd en ook de prestaties met weinig licht zijn erop vooruit gegaan. BlackBerry rolt de 10.3.2 update gelijkelijk uit onder BlackBerry 10-toestellen, mogelijk geven ze voorrang aan modellen die het rechtsreeks aan consumenten verkocht heeft. Heb dus geduld.

HTC One Max - Android 5.0 Lollipop

De HTC One Max is niet de nieuwste telefoons meer maar toch brengt HTC er een update voor uit. HTC en het beloven van updates gaan niet goed samen dus eigenaren met een One Max mogen in hun handjes knijpen. Netjes is dat de update een nieuwe versie van Android aflevert, te weten 5.0 Lollipop. Ook is er een nieuwe versie van Sense aanwezig, Sense 6.0 om precies te zijn. De update is al gesignaleerd in Frankrijk, Polen en Italië waarbij we positief zijn over de beschikbaarheid in Nederland. Mocht de 4.13.401.7 update binnen komen rollen dan raden we aan een WiFi-verbinding te zoeken; de update weegt namelijk ruim 760 MB.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel