Nokia: We gaan vanaf 2016 weer telefoons maken


Nokia heeft bevestigd dat het vanaf 2016 weer met eigen telefoons komt. De verkoop van de telefoondivisie aan Microsoft verhinderde het bedrijf om eerder met eigen telefoons te komen. Welke mogelijkheden Nokia nog ziet zijn onduidelijk.

Nokia bracht eerder al een eigen tablet uit; de N1. Deze draait onder Android en is niet overal ter wereld verkrijgbaar. Nokia laat de producten elders fabriceren, het heeft geen eigen productielijnen meer. Datzelfde lot lijken de telefoons te ondergaan. Nokia zal ze zelf ontwikkelen maar het fabriceren ervan zal worden uitbesteed. Het lijkt tevens voor de hand te liggen dat de nieuwe telefoons draaien onder Android.

Nokia wallpaper
De Nokia-naam is nog erg bekend

Nokia werd in 2013 grotendeels overgenomen door Microsoft. Toch betekende dat niet het einde van het merk Nokia. Het maakte nog steeds de kaartensoftware HERE en ook de patenten bleven achter. Geruchten dat Nokia in 2016 weer met eigen telefoons zou komen bleven rondgaan. Het is alleen de vraag wat die telefoons in de melk te brokkelen hebben. Vrijwel alle kennis is overgegaan naar Microsoft of is vertrokken. Toch denkt het bedrijf dat er voldoende gelegenheid is om geld te verdienen aan de bekende Nokia-naam.

Bron: Reuters.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel