Samsung introduceert Galaxy J5 en J7 met selfie-flitser


Samsung heeft na veel lekken dan toch eindelijk de Galaxy J5 en J7 officieel uitgebracht. Bijzonder aan deze toestellen is dat de 5 megapixel selfiecamera hulp krijgt van een flitser. Het is voor het eerst dat Samsung een flitser aan de voorzijde plaatst.

Zowel de Samsung Galaxy J5 als de J7 zijn 4G-telefoons. Om dat te benadrukken heeft Samsung dat op de voorzijde gezet. Grote verschil tussen beide is het schermformaat; 5 inch voor de J5 en 5,5 inch voor de J7. In beide gevallen draaien ze een HD-resolutie van 1.280 bij 720 pixels. Ook de grootte van de batterij verschilt, zo ligt er een 3.000 mAh in de J7 en een nog steeds geen onaardige 2.600 mAh in de Galaxy J5.

Samsung Galaxy J7

Verder zijn het vooral gelijkenissen. Zo zit achterop een 13 megapixel camera met ruime f/1.9 lensopening. Ook de Galaxy S6 beschikt over een dergelijke lichtsterke lens. Toch moeten beide toestellen het meer van de selfiecamera hebben. Die is met een 5 megapixel sensor lekker ruim maar bijzonder is de naar voren gerichte flitser. Een selfieflitser zagen we eerder al op bijvoorbeeld de HTC Desire Eye maar Samsung paste het niet eerder toe. Wel waren en functies om het scherm op te laten lichten bij het nemen van een selfie maar dat produceert niet zoveel licht als bij de J5 en J7. Selfies in het donker of bij kaarslicht zijn nu mogelijk.

Naar Nederland

Samsung kondigde de Galaxy J7 en z'n kleinere broertje de J5 aan voor Chinese markt en onduidelijk is of het bedrijf plannen heeft om beide modellen ook hier uit te brengen. Dat zou echter zomaar kunnen, immers de eenvoudiger Galaxy J1 is hier ook gewoon verkrijgbaar. Of het dan ook de Dual SIM-uitvoeringen gaat die het in China uitbracht is echter nog maar de vraag.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy J5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy J5


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel