HTC halveert verlies, omzet onderuit


HTC heeft over het afgelopen kwartaal wederom een verlies moeten schrijven al werd dat wel gehalveerd ten opzichte met dat van het kwartaal ervoor. Helaas was het verlies niet het enige wat HTC gehalveerd zag worden.

Over het fiscale derde kwartaal moest HTC een verlies incasseren van 138 miljoen dollar, omgerekend 123 miljoen euro. Het kwartaal ervoor was dat nog 300 miljoen dollar of 268 miljoen euro. Een halvering dus maar nog steeds een verlies. Helaas ging ook de omzet door helft; van 1,29 miljard naar 658 miljoen dollar. Dat laatste is een stuk ernstiger. Grofweg betekent het dat HTC flink minder toestellen weet te verkopen. Nog deze maand kondigt HTC vermoedelijk de One A9 aan die het tij moet keren.

HTC telefoon
Ook wij zien ze steeds minder vaak

Of dat gaat lukken is nog maar zeer de vraag. Nog voor z'n introductie wordt hem verweten teveel op een iPhone te lijken. Qua specificaties zal het ook geen high-end model zijn terwijl de prijs er wel naar is. Intussen weet de One M9 ook geen zoden aan de dijk te zetten, de verkopen daarvan vallen sterk tegen. Om dat recht te zetten werd de One M9+ wereldwijd gelanceerd maar ook dat verliep niet van een leien dakje. Het model werd teruggeroepen na 4G-problemen en is inmiddels opgevolgd door een geüpgraded model. Het valt voor het bedrijf te hopen dat het komend kwartaal en jaar beter gaat, anders komt het voortbestaan ernstig in gevaar.


Prijsvergelijker HTC One A9

Toon alle aanbiedingen van de HTC One A9


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel