HTC ontslaat 15% van haar personeel


Nadat het onlangs dramatisch slechte kwartaalcijfers publiceerde werd al duidelijk dat HTC medewerkers ging ontslaan, toen was alleen nog niet duidelijk hoeveel. Inmiddels maakt het bedrijf bekend dat het om 15% van het personeel gaat.

Dat komt neer op zo'n 2.300 medewerkers wereldwijd. Voor HTC levert dit een kostenbesparing op van 35%. In een persbericht houdt HTC de moed erin door te zeggen dat het dankzij het afslanken beter de focus kan leggen op producten die ertoe doen. Dat zullen voornamelijk de meer betaalbare premium telefoons zijn. Groot probleem is alleen dat het daar hevige concurrentie van ondervindt van Chinese merken.

HTC One M9 landscape
Hij ziet er mooi uit, maar de One M9 verkoopt beneden verwachting

HTC probeert intussen ook nieuwe markten aan te boren met VR-bril de Vive en enkele wearables. Echter moeten die allemaal nog uitkomen en producten in de laatste categorie zijn onlangs nog voor onbepaalde tijd uitgesteld. Intussen blijven de problemen voor het bedrijf zich opstapelen. Zo werd de HTC One M9+ vanwege problemen tijdelijk uit de handel genomen, werd bekend dat de vingerafdrukscanner van de One Max over een ernstig beveiligingsprobleem beschikt en ergeren bestaande klanten zich over ongevraagde advertenties in BlinkFeed.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel