Android ‘M’ heet officieel Android 6.0 Marshmallow


Google heeft een nieuwe Android mascotte in haar tuin geplaatst en deze heeft een marshmallow vast. Intussen heeft het ook al een blogpost gewijd aan Android 6.0 die ze nu officieel Marshmallow noemen.

Google hanteert voor Android-versies namen voor zoetigheid. Inmiddels luidt het lijstje Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat en nu dus Marshmallow. Het bedrijf is traditiegetrouw begonnen om de nieuwe mascotte in haar tuin te plaatsen. In een eerder verspreide video was al een witte cilindervorm te zien wat de geruchten voor Marshmallow al voedde.

Android 6.0 Marshmallow

Android 6.0 Marshmallow brengt ondermeer App Permissions; een app vraagt pas toestemming om bijvoorbeeld de camera te gebruiken wanneer hij dat voor het eerst probeert. Nu is dat nog tijdens installatie, iets wat veel mensen lukraak wegklikken. Ook is er een API voor ontwikkelaars gekomen voor een eventueel ingebouwde vingerafdrukscanner. En er is een nieuwe batterijbespaarmodus genaamd 'Doze'. Het toestel raakt in een diepere slaapmodus wanneer hij voor langere tijd met rust gelaten wordt. Dat moet de batterijduur aanzienlijk vergroten. Handig wie niet ieder kwartier z'n telefoon checkt. Google heeft al diverse beta's vrijgegeven van Android M(arshmallow), wanneer de definitieve versie uitkomt is nog afwachten.

Bron: Google+


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel