Modulaire telefoon ‘Project Ara’ uitgesteld tot 2016


De modulaire telefoon van Google, beter bekend als Project Ara, komt dit jaar niet meer uit. De eerste lancering stond gepland voor dit jaar in Puerto Rico maar dat plan kan de prullenbak in. In plaats daarvan komt er een release in de VS.

Google geeft als reden voor het uitstel de "meer dan verwachte iteraties" die er nodig zijn om tot een eindproduct te komen. Het uitstellen van Google's modulaire telefoon is een teleurstelling voor wie zelf z'n ideale telefoon wil samenstellen. Bedoeling is dat gebruikers zelf modules kunnen schuiven waar ze de meeste behoefte voor hebben.

Project Ara

Het idee voor Project Ara kent een Nederlands tintje. De Nederlandse ontwerper Dave Hakkens kwam met het PhoneBlocks-idee wat vervolgens Motorola inspireerde tot Project Ara. Het project bleef achter bij Google nadat ze het bedrijf verkochten aan Lenovo. De lancering van de eerste Project Ara-toestellen staat nu gepland voor 2016 en gaat plaatsvinden in de VS. Eerder nog koos het Puerto Rico uit als proeftuin. Dat gaat nu dus niet meer door.

Bron: @ProjectAra


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel