Android M doet wonderen voor batterij Google Nexus 5


De laatste tijd lijkt het eerder regel dan uitzondering dat nieuwe versies van besturingssystemen oudere hardware geen goed doen. De Nexus 5 lijkt dan die ene uitzondering te zijn want daarbij gaat de standbytijd flink omhoog.

Android M is nog niet af, het heeft zelfs nog geen officiële naam. En toch kun je een preview al downloaden en gebruiken op je eigen telefoon. Bijvoorbeeld op je Nexus 5. Maar nu al blijkt dat deze Developer Preview wonderen doet voor je accuduur. Dat komt mede door de Doze-functie die Google vanaf Android M heeft ingebouwd. Wanneer je je telefoon niet gebruikt gaan apps in een diepere slaapmodus waarbij ze minder stroom verbruiken. Dat schijn te werken, in ieder geval voor de Google Nexus 5. De standbytijd wordt ruim een keer langer.

Android M vergeleken met Android Lollipop

Uit een test bleek zelfs dat na 8 uur in standby-modus er slechts 1,5% van de batterij was afgesnoept. Twee volle dagen niets doen leverde een daling op van slechts 9% terwijl dat onder Lollipop (versie 5.1.1) al 24% was. Natuurlijk geldt wel dat wanneer je je telefoon wel (flink) gebruikt de batterij ook snel leeg is. Voordeel nu is in ieder geval dat bij matig gebruik je langer vooruit kunt. Android M moet ergens in het derde kwartaal van 2015 uitkomen.

Bron: Computerbase.de


Prijsvergelijker Google Nexus 5

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel