Sony Xperia M4 Aqua van 8 GB heeft maar 1,25 GB vrije ruimte


Het was al oppassen geblazen voor telefoons die over slechts 4 GB aan opslaggeheugen beschikken; daar blijft in de praktijk namelijk flink minder van over. Maar nu blijken zelfs telefoons met 8 GB geheugen er last van te hebben.

De Xperia M4 Aqua van Sony kun je in een 16 GB en een 8 GB uitvoering krijgen. Dat lijkt in beide gevallen genoeg voor dagelijks gebruik. Maar nu blijkt dat de vrije ruimte op die laatste kleinere uitvoering slechts 1,25 GB bedraagt. Nu is het altijd nog mogelijk om dat via een geheugenkaart uit te breiden, het blijft erg weinig.

Sony Xperia M4 Aqua
Oppassen bij het 8 GB model van de M4 Aqua

Waar blijft dan de rest van die 8 GB? De helft wordt ingenomen door Android 5.0 Lollipop en ruim 2 GB is nodig voor reed geïnstalleerde apps. Veel van die apps zijn niet te verwijderen waardoor en bijzonder weinig ruimte overblijft voor foto's, video's en muziek. De beslissing om voor het 8 GB model van de M4 Aqua te gaan moet dus niet licht genomen worden. Zoals gezegd kan het geheugen via een apart aan te schaffen geheugenkaart relatief eenvoudig uitgebreid worden maar mensen die nu juist voor het goedkopere model gaan doen dat niet voor niets. Bovendien lost dat niet alle problemen op. De Sony Xperia M4 Aqua werd in maart van 2015 aangekondigd en ligt sinds begin juni in de winkels. Het gaat om een waterdicht toestel met 2 hoge resolutie camera's. Prijzen beginnen bij 275 euro of gratis in combinatie met een abonnement.

Bron: Xperia Blog


Prijsvergelijker Sony Xperia M4 Aqua

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia M4 Aqua


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel