Samsung brengt robuuste Galaxy S6 Active uit


Samsung heeft zoals verwacht de stevige en waterdichte Galaxy S6 Active uitgebracht. Het toestel is voorlopig alleen in de VS verkrijgbaar bij AT&T maar het is niet uitgesloten dat deze later ook naar Europa komt.

De Galaxy S6 Active lekte al enige tijd uit en is nu dus officieel door Samsung aangekondigd. De Galaxy S6 is in tegenstelling tot z'n voorganger niet water- en stofbestendig en dus was er ruimte voor een Active-uitvoering. Deze is voorlopig exclusief voor AT&T-klanten in de VS maar volgt mogelijk later toch in Nederland. Dat gebeurde ook voor z'n voorgangers.

Samsung Galaxy S6 Active front rear
De stevige Galaxy S6 Active

Nieuw is dus de IP68-behuizing waarmee de Samsung Galaxy S6 Active bestand is tegen de elementen. De bedieningsknoppen zijn niet meer aanraakgevoelig maar Samsung gebruikt nu individuele fysieke knoppen. Verder zien we vooral veel gelijkenissen met de S6. Zo is er nog steeds een 5,1 inch Quad HD-scherm en ook de eigen 64-bits octa-core processor is dezelfde. Ook voor de S6 Active geldt dat er geen geheugenkaartslot is dus je zult vooraf een keuze moeten maken tussen 32, 64 of 128 GB. De Samsung Galaxy S6 Active ligt vanaf 12 juni in drie verschillende kleuren in de Amerikaanse winkels; Camo White, Camo Blue en Camo Grey.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6 Active

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6 Active


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel