Ook Snapdragon 810-processor in Sony Xperia Z3+ raakt oververhit


Volgens Sony kan ook de Xperia Z3+ in sommige situaties oververhit raken. Grote boosdoener is de Qualcomm Snapdragon 810-processor. Diezelfde chip zorgde ook al in andere telefoons voor problemen. Sony werkt intussen aan een oplossing.

De eerste berichten dat het toestel te warm werd kwamen uit Japan. Gebruikers van de Xperia Z4 klaagden over hitteproblemen. Het toestel kwam hier uiteindelijk uit als de Xperia Z3+ en ligt inmiddels exclusief bij T-Mobile in de winkel. Helaas kampen ook deze met oververhittingsproblemen waardoor apps spontaan afsluiten. Tegenover NU.nl erkent Sony die problemen en zegt het te werken aan een software fix.

Sony Xperia Z3+ rain
Voordat de software fix beschikbaar is is dit een goede oplossing om af te koelen

Dat de Snapdragon 810 nog steeds last heeft van oververhitting is opvallend, Qualcomm bracht een gereviseerde versie uit van de chip; de v2.1. Die zouden de problemen moeten oplossen, maar het heeft de Z3+ dus niet kunnen helpen om het hoofd koel te houden. Mogelijk biedt de beloofde software update soelaas. De update zal moeten verhinderen dat het toestel in normale omstandigheden oververhit kan raken. Ook de Snapdragon 810 in de HTC One M9 zou erg warm kunnen worden maar dat was vooral bij intensief gebruik. Ook voor dat toestel kwam uiteindelijk een software fix. De Japanse provider NTT DoCoMo waarschuwt klanten met een Snapdragon 810-telefoon zelfs voor hoog oplopende temperaturen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel