Firmware Update Friday - Week 24

· 1 reactie


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de HTC One M9, LG G2 mini en de Microsoft/Nokia Lumia 640, Lumia 730, Lumia 830, Lumia 930 en Lumia 1520.

HTC One M9 - camera & batterij

HTC zou begonnen zijn met de uitrol van versie 1.40.401.5 voor de One M9. Samenvattend is dit een batterij en camera-update. Zo is de automatische belichting verbeterd, wordt ruis in donkere situaties tegengegaan en worden groene en blauwe tinten in sommige situaties nu tegengegaan. HTC heeft er ook voor gezorgd dat Facebook en Youtube niet meer zoveel van de batterij vragen en verder wordt het toestel minder warm tijdens het opladen. Stuk voor stuk welkome verbeteringen als je het ons vraagt. Qua Android-versie blijf je trouwens op 5.0.2 zitten.

LG G2 mini

Dan zijn er ook berichten dat de G2 mini een update naar Lollipop krijgt. Netjes van LG want de G2 mini is niet de nieuwste meer. De update zou al in Griekenland gespot zijn, onduidelijk is wanneer de rest van de wereld deze update krijgt. LG bracht het toestel oorspronkelijk met Android 4.4 KitKat uit.

Microsoft Lumia 640 - GDR2

Microsoft zou een update hebben uitgebracht voor de Lumia 640-toestellen. Onduidelijk is nog of daar ook de Lumia 640 LTE, 640 XL LTE en 640 Dual SIM onder vallen. Uit een memo die Msmobile heeft opgedoken zou blijken dat de update die intern als PR1.1 wordt aangeduid flink wat zaken aanpakt. Microsoft zou zich met name op de camera en connectiviteit (Bluetooth, WiFi, etc) gericht hebben. Ook zijn algemene zaken gefixt.

Nokia Lumia 730, 830, 930 en Lumia 1520

Zowel de Nokia Lumia 730 als de 830, 930 en 1520 zouden af en toe te maken hebben met spontane reboots. Vervelend maar daar is nu wat op gevonden. Microsoft rolt op dit moment een fix uit. Veel meer verhelpt deze update ook niet. Berichten uit India rollen momenteel binnen maar elders is de update nog niet gezien. Hopelijk duurt dat niet lang meer want ook hier zijn dergelijke problemen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel