HTC gaat in medewerkersbestand en productportfolio snijden


In het licht van onlangs gepresenteerde kwartaalcijfers kondigt HTC aan diverse banen te schrappen. Het medewerkersbestand is niet het enige waar HTC het met in zet, ook het aantal toestellen gaat omlaag.

Van hoeveel medewerkers we afscheid gaan nemen is nog onbekend maar HTC maakt wel duidelijk dat geen onderdeel gespaard zal blijven. HTC is al langer bezig om de kosten omlaag te brengen maar dat blijkt bij lange na niet genoeg. Het bedrijf verloor afgelopen kwartaal nagenoeg de helft van haar omzet in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

HTC in het wild
Dit begint steeds zeldzamer te worden in het straatbeeld

Daarbovenop kondigde het bedrijf ook nog aan een deel van haar productfolio te schrappen. Het high-end segment, met name de categorie waar HTC het lastig heeft, blijft gewoon gehandhaafd. Mogelijk moeten de goedkope(re) modellen dus het veld ruimen.Of dit echt verstandig is moet nog maar blijken. Andere fabrikanten proberen juist met goedkopere modellen marktaandeel te behouden. Vooral nu opkomende Chinese merken erg groot worden met voordelige maar toch premium ogende smartphones. Het high-end segment wordt momenteel gedomineerd door Apple en Samsung, met name door hoge marketingbudgetten en onberispelijke kwaliteit. HTC zal het nog erg zwaar krijgen als het zich daar gericht op wil blijven focussen. Voor het einde van het jaar zal het bedrijf nog 2 high-end modellen uitbrengen; één modieus en één klassiek als opvolger van de geflopte One M9.

Bron: Reuters.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws