Samsung wil maandelijks Android-lekken dichten


In een inmiddels verwijderde blogpost kondigt Samsung aan met maandelijkse updates te komen voor haar Android-telefoons. Dit nieuwe update-regime volgt op een serie ernstige Android-lekken waarbij telefoons gevoelig waren voor aanvallen.

Samsung noemt met name het Stagefright-lek waarbij een aanvaller via een MMS-bericht code op een Android-toestel kan uitvoeren. Dit leidde tot bezorgde gebruikers want volgens berichten zouden maar liefst 950 miljoen Android-gebruikers hier gevoelig voor zijn. Het Stagefright-lek staat niet op zichzelf en dat heeft Samsung doen besluiten om met een ander updatesysteem te komen.

Samsung software update
Nu komen updates nog sporadisch binnen

Fabrikanten moeten nu nog voor iedere telefoon apart een update uitrollen en soms zit de telecomprovider daar ook nog tussen. Gevolg is dat updates vaak lang op zich laten wachten en soms. De meeste producten die lange tijd op de markt zijn worden helemaal niet meer geüpdatet. Samsung wil haar producten nu iedere maand van beveiligingsupdates voorzien, mocht daar aanleiding voor zijn. Hoe dit precies in z'n werk gaat en wanneer apparaten buiten beschouwing gelaten worden is nog onduidelijk. Samsung zegt in gesprek te zijn met telecomproviders om dit idee verder uit te werken. Toevallig kwam vandaag een kleine software update uit voor Samsung Galaxy S6 edge. Of dat iets met deze beslissing te maken heeft is onwaarschijnlijk.

Via: Tweakers.net


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel