Na Samsung en Google ook maandelijkse Android-updates van LG


Na Samsung komt ook LG met maandelijks beveiligingsupdates voor Android-lekken. Reden is de ophef die is ontstaan na de Stagefright-bug waarbij veel Android-apparaten gevoelig blijken voor aanvallen van buitenaf. LG wil haar producten nu beter beveiligen.

De aankondiging volgt enkele dagen nadat ook Samsung en Google met een soortgelijke stappen kwamen. Android staat op vele miljoenen apparaten wereldwijd en beveiligingslekken vormen een groot gevaar voor de privacy van vele gebruikers. Probleem is vaak dat Android-updates eerst langs fabrikanten moet en soms ook nog langs telecomproviders. Dat is een doorgaans traag en arbeidsintensief proces dat vanwege enorme hoeveelheid producten erg lastig te regelen is.

LG handson
Ook maandelijkse beveiligingsupdates van LG

LG gaat nu maandelijks updates uitsturen naar haar Android-producten. Indien noodzakelijk zit daar nog wel de telecomprovider tussen maar die kan updates direct vrijgeven aan klanten. Zowel Samsung, LG als Google hebben al updates verspreid voor de Stagefright-bug. Updates van andere fabrikanten worden spoedig verwacht. Controleren of jouw Android-toestel momenteel vatbaar is voor het Stagefright-lek kan door deze app te installeren.

Via: Wired.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel