Pepsi bevestigt eigen Android-telefoons en accessoires


De kogel is door de kerk; Pepsi komt met een eigen lijn smartphones en bijbehorende accessoires. Voorlopig blijven de producten achter in China, er zijn geen plannen om ze ook elders uit te brengen.

Het gaat om de Pepsi P1; een 5,5 inch groot Android-model. Mogelijk volgen er later nog andere modellen want het frisdrankconcern spreekt over "een lijn telefoons". Voor deze telefoons komen ook speciale accessoires beschikbaar al geeft het bedrijf niet aan welke dat zijn. Onduidelijk is welk bedrijf voor Pepsi de telefoons maakt. Duidelijk is wel dat het om een Chinees bedrijf gaat.

Pepsi flessen

Geruchten dat PepsiCo, het bedrijf achter Pepsi, met een eigen Android-telefoon kwam dook de afgelopen dagen op en leken op het eerste gezicht erg onwaarschijnlijk. De geruchten blijken nu dus toch waar te zijn. Mogelijk volgt de officiele aankondiging van de P1 op dinsdag 20 oktober. Enkele andere bronnen denken dat de P1 voorzien is van een Full HD-scherm van 5,5 inch groot, een MediaTek-processor met 2 GB aan werkgeheugen, 13 megapixel camera, 3.000 mAh batterij en een vingerafdrukscanner.

Foto: Mike Mozart (cc)
Bron: Reuters.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel