Motorola voortaan als “Moto by Lenovo” door het leven


De merknaam Motorola gaat langzaamaan verdwijnen. Lenovo, de huidige eigenaar, wil voortaan Moto by Lenovo gaan gebruiken. Dit betekent echter niet het einde van het iconische merk. Lenovo zal de kreet Moto blijven gebruiken.

De transitie zal in 2016 voltooid moeten zijn. Lenovo nam Motorola in 2014 over van Google. Sindsdien bracht Lenovo nog wel nieuwe Motorola-toestellen uit met de Moto X Force als nieuwste aanwinst. Toch heet dat toestel niet Lenovo maar Motorola. Dat gaat dit jaar dus mogelijk veranderen. Vooral in Amerika wekt dit verbazing op omdat ten tijde van de overname gegarandeerd werd dat de merknaam Motorola beschermd en in goede handen zou zijn.

Moto merknaam
Moto van Lenovo

Motorola kan gezien worden als de grondlegger van het moderne mobieltje. Vooral dankzij modellen zoals de DynaTAC en de dunne Razr-modellen beleefde Motorola hoogtijdagen. Na de opkomst van de touchphone ging het bergafwaarts en belande het merk in de problemen. Google kwam te hulp en nam het in 2012 over. Met de introductie van de Moto X in 2013 dat bekend staat vanwege z'n minimale Android-schil en grote mate van aanpasbaarheid krabbelde het merk weer op. Google kreeg echter veel kritiek van met name telefoonfabrikanten die vonden dat Google ineens een concurrent was in plaats van leverancier. Google verkocht het Amerikaanse merk aan het Chinese Lenovo. Lenovo probeert intussen de rel te sussen door te stellen dat Motorola als zelfstandige dochter blijft bestaan. Wat dat betekent voor de namen van toekomstige modellen zal komend jaar blijken.

Bron: CNET


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel