Omzet HTC in 2015 ruim 35% onderuit


Er verschijnen hier op NieuweMobiel.NL vaak verontrustende berichten over HTC en dat is niet ongegrond. Het Taiwanese bedrijf behaalde vorig jaar maar liefst 35,24 procent minder omzet dan het jaar daarvoor.

Dat is al een vrij dramatisch cijfer maar het lijkt vooral de laatste maand de verkeerde kant op te gaan. In december, een traditioneel goede maand voor electronicafabrikanten, leverde 57,08% minder omzet op dan het jaar daarvoor. Sterker nog, de afgelopen decembermaand was sinds 2004 niet zo slecht. Hieruit blijkt dat de metalen One A9 niet de redding is geweest waarop werd gehoopt.

HTC One A9
De One A9 bezorgde niet het beloofde succes

HTC heeft afgelopen jaar al het nodige gedaan om in de kosten te snijden. Personeel werd ontslagen, de portfolio ging onder de loep en nieuwe markten werden aangeboord. Het is alleen de vraag of het voldoende is. Voor 2016 staat de opvolger van de One M9 op het programma en ook de Vive Pre-bril lijkt veelbelovend. Intussen zit de concurrentie ook niet stil en het is te hopen dat HTC een idee heeft hoe ze zichzelf kunnen onderscheiden. De afgelopen jaren bleek het daar toch vaak aan te schorten. Beurshandelaren schatten het optimistisch in, het aandeel van HTC is met een voorzichtige opmars bezig. Vergelijk je dat echter met 2011 dan is er wel ruim 90% vanaf gegaan. Alle reden dus voorzichtigheid.


Prijsvergelijker HTC One A9

Toon alle aanbiedingen van de HTC One A9


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel