HTC stelt wederom productlancering uit, ditmaal de Vive


2015 zal niet in de boeken gaan als het jaar van HTC. Het bedrijf stapelde dat jaar slecht nieuws op slecht nieuws. Het bedrijf wou de teleurstellende telefoonverkoop compenseren met een nieuwe productcategorie. Echter wil het daar ook niet echt vlotten.

HTC introduceerde begin 2015 een wearable-lijn bestaande uit een fitness-tracker en een VR-bril. Die eerste groep is tot nadere orde uitgesteld, en is mogelijk zelfs helemaal geannuleerd. De VR-bril die het samen met Valve ontwikkelt wordt nu ook uitgesteld. Consumenten krijgen pas vanaf april 2016 de eerste exemplaren. Het bedrijf stuurt wel begin 2016 maar liefst 7 duizend exemplaren naar ontwikkelaars om alvast toepassingen te maken.

HTC Vive
Nog even geduld...

Het uitstel is typerend voor het bedrijf dat tegenslag op tegenslag te verwerken krijgt. Inmiddels ligt de aankondiging alweer zover van ons verwijderd dat HTC al melding maakt van een tweede generatie Vive-bril die komende CES in januari getoond wordt. Intussen heeft de concurrentie flinke stappen kunnen maken met eigen VR-brillen. Samsung bracht de vernieuwde Gear VR uit en ook Facebook en Google timmeren met eigen oplossingen hard aan de weg. We hopen het van harte dat het HTC beter gaat in 2016. Er is in ieder geval genoeg om naar uit te kijken.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel