Dit jaar geen wearables van HTC, Grip mogelijk zelfs gecancelled

· 1 reactie


Dat HTC het zwaar heeft mag geen verrassing meer zijn. Het bedrijf hoopte met de lancering van enkele wearables het tij te keren maar na eerder uitstel komt mogelijk het afstel. Officieel zegt het bedrijf dat de draagbare gadgets begin 2016 komen.

En niet alleen dat, de wearables worden voorzien van een "volledig geïntegreerd digitaal ecosysteem van producten" zo leerde Phandroid. Dat is paarse-broeken-taal voor "alles kan nog gebeuren". Eerder kondigde HTC de Grip aan tijdens het MWC van 2015 met een geplande lancering ergens in het voorjaar. Dat werd in de zomer al verschoven naar de herfst en inmiddels lijkt het er sterk op dat we de Grip helemaal niet meer gaan aantreffen.

HTC Grip
HTC lijkt grip te zijn verloren op de wearable-markt

HTC zou de wearables samen met Under Armour maken. Het was een soort slimme fitness tracker met onder andere GPS-plaatsbepaling. Inmiddels mogen we de Grip dus scharen in een illuster gezelschap van andere aangekondigde producten die nooit uitkwamen. De VR-bril die HTC samen met de Grip aankondigde komt nog wel dit jaar uit. De Vive staat voor halverwege december op de planning. Ook de onlangs gelanceerde One A9 moet nog dit jaar uitkomen. Mogelijk helpen die twee het verlies van het Taiwanese bedrijf minimaal te houden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel