HTC Grip fitnesstracker vertraagd naar eind dit jaar


De begin dit jaar aangekondigde fitness-tracker van HTC staat voorlopig in de ijskast. De Grip zou eerst in het voorjaar uitkomen maar dat is nu vertraagd naar eind dit jaar. Mogelijk wordt het product dan ook vervangen door een nieuwer exemplaar.

HTC probeert andere markten aan te boren aangezien het momenteel niet zo wil vlotten met de smartphonemarkt. Naast de Grip bracht het onder andere de Vive uit; een VR-bril. Beide moeten nog op de markt komen. HTC hoopte dat deze nieuwe productcategorie volgend jaar tenminste 10% van de omzet zou uitmaken. Dat lijkt met dit uitstel erg lastig te worden.

HTC Re Grip aankondiging
Deze HTC Grip gaat niet meer komen...

HTC besloot tot het uitstel vanwege de uitkomsten van gebruikerstesten. HTC ontwikkelde de Grip samen met Under Armour en het bevat onder andere een GPS voor plaatsbepaling. De HTC Grip is inmiddels verdwenen. Mogelijk wordt de Grip dus later dit jaar vervangen door een andere fitnesstracker. Deze nieuwe Grip gaat dan deel uitmaken van een nieuwere en completere fitness-portfolio. HTC heeft een competitieve markt uitgekozen om zich op te begeven. Er zijn legio andere fitnesstrackers te vinden met soortgelijke eigenschappen. En met een verwachte verkoopprijs van 199 dollar leek de HTC Grip het zichzelf niet makkelijk te maken.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel