Google werkt aan split-screen voor Android


Google belooft dat de volgende versie van over een split-screen functie beschikt waarbij je twee apps tegelijk in beeld kunt draaien. Momenteel ontbreekt die nog en dat is vooral op tablets met grotere schermen een probleem.

Android verschilt hier tegenwoordig ook in met concurrenten van Apple en Microsoft. Zowel iOS als Windows 10 beschikken over dergelijke functies. Android blijft hierin achter al hebben sommige fabrikanten wel een eigen oplossing bedacht. Samsung is daar een goed voorbeeld van. Onlangs kwam de Google Pixel C-tablet uit en een veel gehoord kritiekpuntje is het gemis van een dergelijke split-screen-functie.

Android split-screen

Google belooft nu beterschap en mogelijk kunnen we die functie al in Android N aantreffen. Een definitieve naam daarvoor hebben we nog niet, behalve dat we weten dat hij begint met een 'N'. Google brengt traditiegetrouw nieuwe versies van Android uit tijdens haar speciale Google I/O-event ergens in het tweede kwartaal. Onduidelijk is of de split-screen functie alleen beschikbaar zal zijn voor tablets of dat ook smartphones er wat aan hebben.



Praat mee over dit artikel