BesteProductAwards 2015 naar Samsung Galaxy S6 edge, HTC slechtste merk


Samsung levert volgens 25 vakjournalisten het beste product van 2015 af; de Galaxy S6 edge. Het toestel met z'n gebogen scherm wint de BesteProductAwards 2015, een jaarlijkse verkiezing van consumentensite BesteProduct.nl.

Samsung viel dit jaar tweemaal in de prijzen want naast goud voor de Galaxy S6 edge won de Gear VR-bril zilver. Het derde meest begeerlijke product van 2015 is de Google Chromecast Audio; een soort dongel waarmee audio naar luidsprekers gestreamd kan worden. Samsung wordt in deze editie van de BesteProductAwards geroemd voor haar gewaagde ontwerpkeuze. Plastic werd ingeruild voor metaal en glas.

Awards BPA2015 samenvatting

En in combinatie met de nummer twee van de lijst, de Gear VR komt het toestel nog meer tot z'n recht. Als beste merk moest het bedrijf Microsoft voor zich dulden. Dat imponeerde met producten als de Surface-tablets, Windows 10 en Hololens toch het meest. De keuze voor Microsoft is opvallend, voorgaande edities kon Microsoft steevast rekenen op een lage notering. Ditmaal lijkt het onder leiding van Satya Nadella helemaal anders uit te pakken en weet het haar stoffige imago voorgoed af te schudden. Een eervolle vermelding ging naar de Pebble Time Steel dat met grootmachten Apple, Google en Samsung toch een verrassend product wist neer te zetten.

Slechtste merk

Waar winnaars zijn zijn ook verliezers. Ditmaal werd HTC met afstand verkozen tot slechtste merk van 2015. De vakjury ziet het somber in voor het Taiwanese bedrijf. 2015 lijkt een jaar om snel te vergeten voor HTC, het is alleen te hopen dat ze volgend jaar nog gaan redden. Enkele termen die voorbijkwamen in het juryrapport zijn "stuurloos", "visieloos" en "grote mislukking". Tegelijkertijd doet het enkele juryleden pijn om te zien. Het valt te hopen dat 2016 beter uitpakt voor het bedrijf en dat de opvolger van de One M9 het publiek wel weet te boeien. Alle uitslagen en motivaties zijn te vinden op besteproduct.nl/besteproductawards/2015.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel