Samsung vervangt topman mobiel


De charismatische topman van Samsung Mobile wordt vervangen. JK Shin, mede CEO van Samsung wordt opgevolgd door Dongjin Koh. Hij is geen onbekende binnen Samsung en was voorheen verantwoordelijk voor de Research & Development-tak.

Binnen deze rol stond hij aan de wieg van de Galaxy S6 en Note 5. Vooral die eerste luidde het begin in van het verstel voor Samsung al was het niet genoeg om zijn positie veilig te stellen. De 54-jarige Koh krijgt de taak om het herstel voort te zetten na kwartalen van omzetdaling. Shin blijft actief bij Samsung en gaat zich richten op de lange termijn strategie.

JK Shin Samsung
JK Shin tijdens één van z'n vele presentaties

Of er onder leiding van Koh drastische veranderingen op komst zijn lijkt uitgesloten. Zowel Koh als Shin hebben een technische achtergrond en werkten beide aan dezelfde producten. Shin was sinds 2009 hoofd van de mobiele divisie en bezorgde het bedrijf dankzij de succesvolle Galaxy-lijn jaar op jaar winstrecords. De afgelopen jaren wist het die groei niet vast te houden door opkomende Chinese merken en aartsrivaal Apple. Geruchten over een wisseling van de top ging al langer. Eerder nog moest JK Shin een deel van z'n bonus inleveren vanwege teleurstellende verkopen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel