Samsung-top blijft voorlopig aan na teleurstellende resultaten


Even leek het er op dat de topman van Samsung Mobile J.K. Shin het veld moest ruimen nadat de winst- en omzetcijfers dramatisch waren gedaald. Maar voorlopig mag hij gewoon de telefoondivisie blijven leiden.

Samsung laatste vlaggenschip de Galaxy S5 deed het niet zo goed. Niet in vergelijking met z'n voorganger de Galaxy S4 en niet in vergelijking met concurrenten. Dat besef is inmiddels volledig doorgedrongen bij Samsung en inmiddels zijn ze zelfs overgestapt op een metalen ontwerp waarvan de Note 4 één van de meest recente voorbeelden is. Ging eerder nog het gerucht dat de topman van de telefoonafdeling ontslagen werd, inmiddels is bekend geworden dat hij gewoon aan mag blijven. Wel moest J.K. Shin eerder al een flink deel van z'n salaris inleveren.

JK Shin Samsung
J.K. Shin mag voorlopig gewoon nog de productpresentaties voor Samsung doen

Voorlopig zoekt Samsung dus de oplossing binnenshuis met een flinke kostenbesparing, inkrimping van haar productportfolio en met nieuwe frisse ontwerpen. Mocht dat allemaal niet genoeg zijn dan zou J.K. Shin alsnog op zoek kunnen naar een nieuwe baan, maar voorlopig ontloopt hij de dans.

Bron: WSJ


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel