Apple ruilt Google mogelijk in voor Yahoo of Bing

· 1 reactie


Wie momenteel op z'n iPhone wat wil zoeken binnen de browser komt standaard op Google uit. Dat gaat mogelijk volgend jaar veranderen als Apple's contract met Google afloopt. Yahoo en Bing zijn mogelijke kandidaten op die rol op zich te nemen.

De standaardzoekmachine binnen een populaire browser is veel geld waard. En laat Apple's Safari op de iPhone dat nou zijn. Bijna iedereen gebruikt dat en er worden ook veel zoekopdrachten mee gedaan. Nu kan de standaardzoekmachine wel aangepast worden maar veel mensen nemen die moeite niet. Gevolg; een hoop extra verkeer voor Google. En een hoop advertenties die ze aan die mensen kunnen voorschotelen.

Apple Safari Google
Nu nog de standaardzoekmachine; Google

Maar Google en Apple zijn tevens concurrenten van elkaar dus klinkt het logisch dat iemand anders die zoekende rol op zich gaat nemen. Microsoft en Yahoo zouden intussen de meest voor de hand liggende kandidaten zijn om Google te vervangen. Ook DuckDuckGo zou nog in de running zijn. Overigens is Apple langer bezig om Google-diensten uit haar besturingssysteem te verwijderen. In 2012 nog verving Apple Google Maps door het eigen inferieure Apple Maps. En ook YouTube is niet meer standaard op iPhones te vinden.

Bron: The Information


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 115,00 € 115,00   Bekijk
Remarketed
Grey
€ 199,00 € 199,00   Bekijk
Azerty
64 GB Grey Refurbished
€ 604,40 € 604,40   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel