Google CEO doet boek je open over concurrentie met Apple


Larry Page, de huidige CEO van Google, heeft een boekje open gedaan over de concurrentie met Apple en zijn verhouding met Steve Jobs, de overleden oprichter van Apple. Volgens Page heeft Apple baat bij Google.

Zonder Android van Google zou Apple niet één duidelijke concurrent hebben, beweert Page. Het is goed voor een bedrijf om duidelijk te hebben wie die ene vijand is. Anderzijds ziet hij in de huidige smartphone en tabletmarkt de neiging om teveel geld uit te geven aan advocaten, en te weinig aan echte innovatie. Hoewel Steve Jobs deze strijd tegen Android graag voerde, en zelfs gezegd schijnt te hebben dat hij desnoods alle geld van Apple uit zou geven aan rechtszaken tegen Google, zegt Page een goede relatie gehad te hebben met Jobs.

Larry Page
Larry Page

In de maanden voor zijn dood nodigde Jobs mensen uit voor een gesprek bij hem thuis. Page kreeg ook een uitnodiging. “Het was een goed gesprek”, zegt de CEO van Google. “Het was een eer dat hij tijd met mij wilde doorbrengen”. Hoewel er op zakelijk niveau een harde strijd wordt uitgevochten tussen beide bedrijven, blijkt dat op persoonlijk niveau anders te liggen.

Bron: Theverge.comPraat mee over dit artikel