Samsung rapporteert dankzij telefoons flink lagere winst en omzet


Samsung heeft geen best kwartaal achter de rug. Zo ging de operationele winst 60% naar beneden. Vooral de telefoondivisie deed het slecht en dus gaat het roer om. Om te beginnen; minder telefoonmodellen.

Eerder al liet Samsung doorschemeren dat de resultaten niet gunstig zouden zijn. Het kon niet meer rekenen op de onstuimige groei die de telefoondivisie voorheen realiseerde. De winst van die telefoontak daalde met bijna 75% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Samsung verkoopt nog steeds erg veel telefoons, het zijn alleen niet meer van die dure modellen waar het veel mee kan verdienen.

Samsung Galaxy Note 4 doctor
Consumenten grijpen steeds vaker naar modellen van de concurrentie

Dat komt vooral door opkomende merken zoals Xiaomi die in China Samsung voorbijgegaan zijn in verkoopaantallen. Telefoons van die merken zijn goedkopere maar zijn toch nog redelijk premium. En dus gaat Samsung daar nu flink op inzetten. Meer premium-ogende telefoons voor scherpe prijzen. En vooral minder modellen. Verwacht dus niet meer de ruim 200 modellen die het bedrijf eerder per jaar uitbracht.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel