Sharp werkt aan 4K-display voor in telefoons


Als je Quad HD-schermen al onzin vond dan moet je dit zien. Sharp gaat namelijk schermen met een resolutie van 4.096 bij 2.160 pixels maken voor telefoons. Die resolutie komt overeen met 4K wat bij TV's de standaard begint te worden.

De panelen van Sharp moeten tussen de 5 en 6 inch groot worden en worden niet voor 2016 verwacht. Ter verduidelijking; mocht Sharp een 4K-paneel van 5,5 inch maken dan komt de pixeldichtheid uit op 842(!). Nog niet heel lang geleden was 300 meer dan genoeg. Gelukkig hebben we onderstaande afbeelding om het nut van 4K-schermen aan te tonen.

Sharp 4k display

Nu vermoeden we dat het plaatje wat overdreven is want Full HD is in onze beleving nog steeds erg scherp. En zelfs wij hebben bij sommige panelen moeite om het verschil met Quad HD waar te nemen. Reden waarom Sharp dan ook begint met 4K schermen komt omdat er vooral uit China vraag naar ontstaat. Wij maken ons intussen zorgen over de energievraag van zoveel pixels. Meer pixels betekent doorgaans meer energie en daar hebben mobiele telefoons geen oneindige voorraad van. Gelukkig heeft Sharp tot 2016 om daar aan te werken. Pas daarna worden de eerste exemplaren verwacht.

Bron: Tech.feng.comPraat mee over dit artikel