Toekomstige processor Samsung Galaxy S7 zet snelheidsrecord neer


De Samsung Exynos 8890 heeft een record score behaald in de benchmark van AnTuTu. Nog nooit scoorde een processor hoger dan 100.000 punten. Toch moeten we voorzichtig zijn met het trekken van conclusies.

We houden nog even een slag om de arm want fabrikanten sjoemelen maar al te graag met dit soort benchmark-scores. Bovendien is het verschil met nummer twee wel erg groot. De Kirin 950 die we in de Huawei in de Mate 8 scoorde 'slechts' 65.179. Erg betrouwbaar is de bron ook niet echt. Toch zijn de verwachtingen erg hoog gespannen want ook de Exynos 7420 uit de Galaxy S6 scoorde destijds erg hoog. En die bleek in de praktijk inderdaad erg goed te presteren.

Exynos 8890 benchmark

Overigens gaat het gerucht dat sommige exemplaren van de Samsung Galaxy S7 geen gebruikmaken van de Exynos 8890 maar juist van de Snapdragon 820 van Qualcomm. De Europese variant zal echter hoogstwaarschijnlijk van de Exynos-variant gebruikmaken. Ook de Galaxy S6 en S6 edge kregen hier een Exynos-processor van eigen makelij. Volgens onbevestigde berichten zag Samsung op het laatste moment af van de Qualcomm Snapdragon 810 omdat die oververhit zou raken. Iets waar veel andere telefoons die van de Snapdragon 810 gebruikmaakten inderdaad mee kampten.

Via: Mobipicker.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
White Refurbished
€ 209,00 € 209,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
White Refurbished
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel