OnePlus geeft problemen USB Type-C kabel toe, geeft geld terug


Onlangs testte een Google-medewerker enkele nieuwe USB Type-C kabels en kwam erachter dat die OnePlus meelevert met de OnePlus 2 niet aan de specificaties voldoet. OnePlus geeft die fout nu toe en

OnePlus benadrukt dat de kabel veilig is om de OnePlus 2 mee op te laden. Dat hoeft niet per se te gelden voor andere producten met een USB Type-C aansluiting. Om dat helderheid in te scheppen heeft OnePlus een schema gemaakt waarin vermeld staat met welke producten de kabel veilig is om te gebruiken. Vooral bij snelladers met een vermogen van 3 ampere moet je opletten.

OnePlus USB Type-C tabel

OnePlus biedt klanten die de kabel los aangeschaft hebben de mogelijkheid om geld terug te krijgen. Dat geldt niet voor klanten die de kabel bij een OnePlus 2 hebben gekregen. Dat is omdat het volgens OnePlus veilig is om die telefoon ermee op te laden. Klanten kunnen naar oneplus.net/support/type-c-refund gaan om in aanmerking te komen voor de geld-terug-regeling. Dat is mogelijk tot 31 december 2015. Overigens ontdekte de Google-medewerker nog meer USB Type-C kabels die zich niet aan de standaard houden. Hiervoor geldt dat de kabel in combinatie met een telefoon met snellaad-functie de adapter onherstelbaar kan beschadigen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel