Google verkoopt Motorola door aan Lenovo


Ze hebben er een paar jaar van kunnen genieten, maar Google heeft Motorola inmiddels doorverkocht aan het Chinese Lenovo. Het merendeel van de patenten blijft achter bij Google.

Lenovo betaalt Google een bedrag van 3 miljard dollar voor Motorola Mobility. Dat is een fractie van het bedrag dat Google er destijds voor betaalde. In 2012 legde Google nog 12,5 miljard neer voor het bedrijf. In de tussentijd werd wel het onderdeel dat de set-top TV box maakte voor 2,35 miljard dollar verkocht. Beneden de streep maakt Google dus flink verlies, al is het maar de vraag of je het zo moet zien.

Google and Lenovo
En veel plezier ermee!

Toen Motorola gekocht werd al het gerucht dat het Google voornamelijk om de vele patenten te doen was. Daar is weliswaar flink voor betaald, maar dat het Google vermoedelijk ook wel waard. Android is marktleider en als gevolg daarvan onderwerp van vele rechtszaken. De vele Motorola-patenten kunnen hier goed van pas komen. De rest van Motorola, waaronder de Moto X en Moto G, heeft Google vooral verlies opgeleverd. Lenovo's plannen met Motorola zijn onduidelijk, het Chinese bedrijf heeft door de overname vooral een belangrijk marktaandeel in de Verenigde Staten bemachtigd.

Bron: @Google


Prijsvergelijker Motorola Moto G
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
White
€ 151,62 € 151,62   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Motorola Moto G


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel