Nintendo niet van plan games voor smartphones uit te brengen

· 1 reactie


Nintendo spreekt de geruchten over het uitbrengen van games voor smartphones hardnekkig tegen. Eerder nog ging het verhaal dat het Japanse bedrijf mini-games zou uitbrengen ter promotie van Wii U- en 3DS-spellen.

Nintendo was ooit marktleider op het gebied van game consoles. Eerst met de NES en later met de Gameboy. Wie is er niet mee opgegroeid. Maar vanaf het moment dat Sony en Microsoft met de game-markt begonnen te bemoeien ging het hard achteruit. De Wii was nog best leuk maar biedt qua graphics bij lange na niet wat de concurrentie te bieden heeft. En omdat de Wii U op een drama dreigt uit te lopen moet het bedrijf op zoek naar alternatieve inkomsten. Games voor je smartphones bijvoorbeeld.

Mario Bros on mobile phone
En toch zouden we hier erg vrolijk van worden

Het lijkt erg voor de hand te liggen, maar het bedrijf ontkent games uit te brengen die op niet-Nintendo hardware draait. Toch moeten we volgens The Verge dit hard ontkennen van Nintendo met een korreltje zout nemen. Zo ontkende Nintendo eerst nog dat het werkte aan een grotere versie van de DS, terwijl amper een maand later de 3DS XL werd aangekondigd.

Bron: Engadget.com
Via: The Verge


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel