“Google wil Motorola weer verkopen - exclusief patenten”


Google heeft nooit een geheim gemaakt van de reden van de aankoop van telefoonfabrikant Motorola: het ging de zoekgigant om de patenten van het bedrijf. Dat het bedrijf ook telefoons maakt is bijzaak. Nu zou Motorola te koop staan.

Zoekbedrijf Google heeft de patenten op het gebied van mobiele communicatie nodig om Android te verdedigen tegen patentclaims van Apple. Dat Google nu ook zelf telefoons maakt, al is het indirect via dochter Motorola, ligt niet lekker bij de partners van Google, zoals Samsung en HTC, die met Android-toestellen veel succes hebben. Google zou geen reden zien om Motorola lang in eigen huis te houden.

20129 verizon motorola droid razr maxx official
Huawei zou interesse hebben in de smartphone-divisie van Motorola

Naar verluidt betaalde Google 12 miljard dollar voor Motorola Mobility. Ontdaan van de patenten, die uiteraard bij Google blijven, zou het Chinese Huawei één van de meest prominente kandidaten zijn om Motorola over te nemen, zo meldt The Wall Street Journal. Verkoop van Motorola zou de belangen van Google dienen, denkt de krant, doordat het bedrijf dan z’n onafhankelijk ten opzichte van Android-fabrikanten behoudt.

Bron: Phonearena.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel