Samsung verwacht zwaar 2016


Samsung Electronics CEO Kwon Oh-hyun verwacht voor 2016 een lastig jaar. De inkomsten over de laatste drie maanden van 2015 zullen al tegenvallen en ook voor komend jaar zullen de inkomsten onder druk staan.

Komende vrijdag geeft het bedrijf een verwachting af voor het vierde kwartaal. Deze uitspraak wordt gezien als voorspeller van tegenvallende resultaten. Het aandeel Samsung sloot ruim 4 procent lager op een toch al slechte Aziatische beurs. Samsung wijt het slechte vooruitzicht aan "de zwakke internationale economie" en "grote concurrentie". Vooral de vraag naar geheugenchips en smartphones staat onder druk.

Samsung Galaxy A5 (2016)
2016 staat in het teken van premium

Qua smartphones heeft het bedrijf last van concurrent Apple en opkomende Chinese merken die premium smartphones uitbrengen voor scherpe prijzen. Samsung introduceerde hierop al diverse metalen smartphones met sterke camera-eigenschappen. De Galaxy A (2016) serie met daarin de A5 (2016) en A3 (2106) zijn hier de meest recente voorbeelden van. Ook de redesign van het Galaxy S-vlaggenschip begint z'n vruchten af te werpen. Al hoopte Samsung ongetwijfeld op meer verkopen van de Galaxy S6.

Via: Reuters.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel