4G-verbruik rond Oud en Nieuw verdubbeld


Zowel KPN als Vodafone melden dat afgelopen nieuwjaarsnacht het dataverbruik over het 4G-netwerk meer dan verdubbeld is ten opzichte van vorig jaar. Het sms-verbruik kende verder een opvallende piek rondom de WhatsApp-storing.

Vodafone-klanten ontvingen en verstuurden tussen 18:00 en 4:00 maar liefst 30 terabyte aan data. De jaarwisseling daarvoor lag dat aantal nog 114 procent lager. Ook klanten van KPN wensten elkaar via 4G gelukkig nieuwjaar. De operator meldt een verdubbeling van het dataverbruik waarbij de piek lag rond 0:40 uur.

Sms activiteit Vodafone
Vodafone meldt opvallende sms-piek tijdens WhatsApp-storing

Opvallend is dat gedurende de WhatsApp-storing tijdens oudjaarsdag mensen elkaar flink meer begonnen te sms'en. Vodafone meldde een stijging van 33 procent op het moment van de WhatsApp-storing. Traditiegetrouw neemt het sms-verkeer jaar op jaar af. Zo verwerkte KPN een miljoen minder sms'jes dan vorig jaar al werden nog steeds 5 miljoen nieuwjaarswensen via sms verstuurd. Hetzelfde aantal telefoontjes werden rond de jaarwisseling gepleegd. Vodafone-klanten zijn schijnbaar traditioneler; die klanten belden elkaar 7 miljoen keer op. Een kleine stijging van 3,6 procent in vergelijking met vorig jaar. Hoeveel data, sms'jes en telefoontjes klanten van T-Mobile hebben gedaan is (nog) niet bekend.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel