Apple iPhone 6s mogelijk minder populair dan verwacht


Volgens berichten zou Apple in het vierde kwartaal van 2015 flink minder iPhones verkocht hebben dan vooraf gedacht. Reden voor iPhone-maker Foxconn om voor komend kwartaal maatregelen aan te kondigen.

Apple zelf zou volgens onbevestigde schattingen rekening houden met tussen de 76 en 78 miljoen verkochte iPhone 6s en 6s Plus. Dat zou in werkelijkheid echter uitkomen op tussen de 72 en 75 miljoen. Nog steeds enorm veel toestellen als je het ons vraagt maar wel tussen de 5 en 10 procent minder. Hiermee zou de iPhone 6s wel eens de eerste generatie iPhone kunnen zijn die vrijwel gelijk verkoopt aan z'n voorganger.

Apple Tim Cook at Foxconn
Medewerkers bij Foxconn hadden een relatief rustige kerst

Apple bestelt haar iPhones doorgaans bij het Chinese Foxconn. Die schaalt intussen al licht terug om geen extra kosten te hoeven maken. Er is enorm veel mankracht nodig om al die aantallen iPhones te maken, en die zijn straks mogelijk niet allemaal meer nodig. Medewerkers merken nu al dat ze minder vaak hoeven te overwerken. Voor komend kwartaal houdt Foxconn rekening met 52 tot 56 miljoen iPhones. Eerder werd nog gerekend op tussen de 58 en 60 miljoen exemplaren. Apple kondigt naar alle waarschijnlijkheid naast een opvolger voor de iPhone 6s en 6s Plus ook een nieuwe 4 inch grote iPhone aan. Die laatste wordt mogelijk al begin 2016 aangekondigd.

Bron: New York Post


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Swoop
16 GB Space Grey Refurbished
€ 139,00 € 139,00   Bekijk
Remarketed
Silver Refurbished
€ 179,00 € 179,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel