30% van alle Flickr-foto's afkomstig van iPhone


In 2015 werd ruim 30% van alle kiekjes op fotodienst Flickr geschoten met een Apple iPhone. Een stijging die al langer gaande is. Vooral de iPhone 6 en iPhone 5s zijn populaire modellen op de fotodienst.

De groei van de iPhone gaat vooral ten koste van de point-and-shoot-camera's. De kwaliteit van cameratelefoons is er zo op vooruit gegaan dat mensen steeds minder vaak een losse fotocamera meenemen. De professionele spiegelreflex-camera's zijn hierin een grote uitzondering al is slechts een klein deel van de foto's op Flickr daarmee geschoten. Kijken we naar de top 10 camera's dan domineert Apple daarin met 7 iPhone-modellen. Zelfs de hele top 5 worden door iPhones bezet.

Flickr models 2015

De eerste andere cameratelefoon staat op plek 11 en is de Galaxy S4. Op zich bevat die geen verkeerde camera maar niet zo goed als de Galaxy S6. Die vinden we trouwens totaal niet terug in de lijst die Flickr-publiceerde. Verontrustender is trouwens dat we in de top 20 ook de iPad aantreffen. Blijkbaar hebben mensen de memo dat je enorm voor aap staat als je met een iPad in het openbaar staat te fotograferen niet ontvangen. Apple blijft hofleverancier van Flickr. Ruim 30% van de foto's was afkomstig van een Apple-product. Vorig jaar was dat nog zo'n 25%.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Rose Gold Zo goed als nieuw
€ 219,00 € 219,00   Bekijk
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 299,99 € 299,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel