Android 6.1 komt in juni, jij bepaalt de naam


Android 6.0 Marshmallow mag dan wel op nog maar 0,5% van de apparaten staan, diens opvolger komt gewoon in juni uit. De toekomstige naam voor Android 'N' wordt mogelijk aan het publiek overgelaten.

We zijn dan inmiddels aangekomen bij de letter N. En omdat Google doorgaans versie noemt naar zoetigheden zijn er al een aantal kandidaten. Nougat, Nut Roast of misschien wel Nutella. Eigenlijk gebruikt Google doorgaans zoete nagerechten maar daarvan heb je bar weinig die met een N beginnen. Misschien dat dat wel de reden is waarom Google mogelijk de hulp van het publiek inroept.

Sundar Pichai from Google
Sundar Pichai van Google vraagt je hulp

Hierop hintte Sundar Pichai, de CEO van Google tijdens een vraaggesprek. Hij sluit niet uit dat Google een online wedstrijd houdt waar de naam van de volgende Android-versie gekozen wordt. Qua versienummer zijn we wel een stuk verder, dat wordt hoogstwaarschijnlijk 6.1. We sluiten ook niet uit dat Google het ondanks die versieverhoging gewoon bij 'Marshmallow' houdt. Er zijn immers ook drie Jelly Bean-versies. Eén functie van Android 6.1 is al bekend; split-screen. Hierbij kun je twee apps tegelijk in beeld draaien. Sommige fabrikanten bouwen dat al wel standaard in hun eigen schil maar bij stock Android ontbreekt die functie. Vooral voor tablets is dat een groot gemis. Vooral omdat Windows en iOS dat (inmiddels) wel kunnen. Toeval of niet, wij hebben zojuist onze eerste Android Marshmallow-review online gezet, die van de Nexus 6P.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel