Google Nexus 6P review

P van premium


Google Nexus 6P review

Onlangs presenteerde Google twee nieuwe Nexus-telefoons; de 5X en de 6P. Vooral met de door Huawei gemaakte 6P zet Google hoog in.

Na een eerste, enigszins mislukte, poging met de Nexus 6 om een groot high-end Nexus-toestel op de markt te brengen moet de Nexus 6P er met deze opzet nu wel in slagen. Daarvoor beschikt hij onder andere over een metalen behuizing, een 5,7 inch AMOLED-beeldscherm met WQHD-resolutie, een 12,3 megapixel camera en natuurlijk de nieuwste versie van Android.

Als het aankomt op schermformaat en high-end specs zijn er momenteel niet heel veel concurrenten voor de 6P. Er zijn de nodige opties in het 5,5 inch segment, zoals de iPhone 6s Plus. Voor toch een 5,7 inch beeldscherm kom je uit bij de S6 edge+, Motorola Moto X Style en de Microsoft Lumia 950 XL. Qua prijs neemt de 6P hier een plek in de middenmoot in. Of dat ook geldt voor zijn prestaties zullen we hier gaan uitzoeken.

Wat zit er bij het toestel?

De 6P komt in een vierkant, plat, wit doosje waarvan aan de buitenkant niet te zien is dat er een Nexus-toestel in zit. Mogelijk komt dat omdat de papieren omslag met opdruk ontbreekt, die zal ongetwijfeld bij een vorige reviewer achtergebleven zijn. In het doosje zit allereerst een kaart met een overzicht van het toestel en geleverde accessoires. Verder wordt hier duidelijk gemaakt hoe het toestel in gebruik moet worden genomen. Onder het toestel zit een envelopje met daarin de prikker voor de SIM-kaartsleuf en een boekje met veiligheids- en garantie instructies.

Naast het toestel treffen we een hele korte USB Type-A naar USB Type-C kabel aan. Door z'n lengte kun je hem anders gebruiken dan om hem op de computer aan te sluiten. Bij ons review exemplaar zat een Amerikaanse adapter maar het vreemde daaraan is dat er alleen een USB Type-C kabel in past. Je kunt de adapter dus (momenteel) voor weinig anders dan deze Nexus 6P gebruiken. Hier levert Google dus een USB Type-C naar USB Type-C kabel bij van een meer gebruikelijke lengte. Doordat nog weinig producten gebruik maken van USB Type-C zal je ook deze kabel voorlopig uitsluitend voor de 6P gebruiken. Nu is het handige aan USB Type-C dat het niet uitmaakt hoe je hem in het apparaat stopt maar door het ook op de adapter te gebruiken gaat wel een deel van de handigheid verloren.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel