Deutsche Telekom zou op KPN azen


Volgens de Telegraaf zou het Duitse moederbedrijf van T-Mobile uit zijn op KPN. Daarvoor moet het wel eerst de Nederlandse tak van T-Mobile van de hand doen. Die verkoop verloopt niet vlekkeloos.

Er gaan al langer geruchten dat er overnamekandidaten voor KPN zijn. Zo ging begin december nog de naam Orange rond als geïnteresseerde. Volgens de Financiële Telegraaf aast ook Deutsche Telekom op het bedrijf. Wil het KPN overnemen dan zal het eerst de Nederlandse tak van T-Mobile moeten verkopen. Bronnen bij de krant melden dat er niemand bereid is om de gevraagde 3 miljard op tafel neer te leggen.

Telekom HQ night
Hoofdkantoor Deutsche Telekom in Bonn

T-Mobile Nederland zou mogelijk aan Liberty Global verkocht worden, de huidige eigenaar van Ziggo. Gesprekken over de overname zouden stroef verlopen. Deutsche Telekom blijft wel z'n pijlen richten op de Nederlandse markt en dat lijkt alleen te lukken door KPN in te lijven. Die strategie lijkt vreemd maar sinds het met T-Mobile Nederland niet gelukt is om de koppositie van KPN te bedreigen zijn andere opties niet ondenkbaar. KPN zelf gaf begin dit jaar nog aan liever op eigen kracht te functioneren. Een poging van América Móvil in 2012 om de Nederlandse operator in te lijven mislukte.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel