T-Mobile Nederland mogelijk in de verkoop


Volgens diverse geruchten zou moederbedrijf Deutsche Telekom een koper zoeken voor T-Mobile Nederland. De verkoop van de op twee na grootste provider van Nederland zou een bedrag van 5 miljard euro moeten opbrengen.

Een definitieve verkoop is nog niet aan de orde, Deutsche Telekom zou op dit moment al haar opties aan het afwegen zijn. Mogelijk blijft T-Mobile Nederland dus gewoon in Duitse handen. Als mogelijke koper wordt Liberty Global genoemd. Dat bedrijf is ook eigenaar van Ziggo dat al mobiele aansluitingen in Nederland aanbiedt. Reden voor een mogelijke verkoop zou liggen in de hevige concurrentie op de Nederlandse telecommarkt. Het lukt T-Mobile maar niet om flink te groeien en aan de onderkant van de markt heeft het last van Tele2 dat op punt staat met een eigen 4G-netwerk te komen.

T-mobile bord
Hangt hier straks een andere naam?

T-Mobile heeft de aflopen jaren last gehad van de relatief late uitrol van een landelijk dekkend 4G-netwerk. Concurrenten Vodafone en KPN bieden al langer landelijke dekking aan en T-Mobile claimt inmiddels dat 95% van alle Nederlanders 4G-dekking heeft. In 2007 nam T-Mobile provider Orange over dat zelf eerder nog Dutchtone inlijfde. T-Mobile heeft in Nederland volgens eigen zeggen momenteel 3,9 miljoen klanten.

Foto: Mike Mozart (cc)
Bron: Bloomberg.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel