T-Mobile gaat in november sneller 4G+ testen


T-Mobile maakt op haar website bekend dat het vanaf november 2015 gaat beginnen met een pilot voor sneller 4G+. Op enkele locaties in Nederland gaat de snelheid omhoog naar maximaal 225 Mbit/s. Uiteindelijk moet heel Nederland hier op over.

Momenteel biedt T-Mobile 4G-snelheden aan tot 150 Mbit/s. De operator claimt dat vanaf oktober 95% van alle Nederlanders in het 4G-dekkingsgebied woont. Vanaf november gaan in enkele nader te bepalen delen van Nederland de snelheid omhoog naar 225 Mbit/s waarmee het in lijn loopt met KPN en Vodafone. T-Mobile wil die extra hoge snelheid aanbieden door de 900 MHz en 1800 MHz frequenties samen te voegen.

T-Mobile 4G+ Nederland dekkingskaart

Wanneer het bedrijf het hele netwerk overzet naar 4G+ (of LTE Advanced) is onduidelijk en hangt af van de resultaten van eerder genoemde pilot. T-Mobile is met een inhaalslag bezig. Het was vrij laat met het uitrollen van een landelijk dekkend 4G-netwerk. Inmiddels heeft het meer dan 5 duizend masten, meer dan de concurrentie. Intussen is het in de Randstad begonnen met het aanbieden van 4G op de 900 MHz frequentie. Die lage frequentie is met name in dichtbebouwde gebieden interessant omdat ze door gebouwen heen gaan. Hierdoor is het ook binnenshuis mogelijk om snel 4G aan te bieden. Eind van het jaar verwacht het bedrijf dat 75% van de Randstad verbeterde indoor-dekking heeft.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel