Google heeft nieuw logo


Google heeft weer eens een wijziging aangebracht aan haar logo. De vorige wijziging dateerde van 2013 en toen ging het nog om wat schaduwen die verdwenen. De huidige wijziging heeft wat meer voeten in de aarde.

Het Google-logo heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. Om de zoveel jaar werd en een kleine wijziging aangebracht. Deze nieuwe wijziging is de grootste in 16 jaar; er komt een nieuw lettertype. Het Times New Roman-lettertype is dus verdwenen. De licht gedraaide 'e' op het einde blijft maar door het nieuwe lettertype lijkt dat een beetje 'gejat' van Heineken.

Van een afstandje lijkt het alleen op Comic Sans en dat is is niet bepaald het mooiste lettertype wat er is.

Google logo geschiedenis

Ook het kleine blauwe 'g'-icoontje verdwijnt. Deze wordt vervangen door een kleurrijke hoofdletter G. Google zal geleidelijk aan het logo vervangen binnen haar apps. Hierbij worden dus ook de app-icoontjes geüpdatet. Naast Google Search verandert dan ook het icoontje van Google+. Het wordt niet uitgesloten dat anderen volgen. Het is trouwens het 5e officiële logo van de zoekmachine. Vlak voor de lancering (in de beta-fase) werd ook een ander gebruikt maar die is dus nooit officieel in gebruik geweest.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel