Adblock Plus geeft browser uit voor iPhone en Android


De populaire plugin Adblock Plus komt met een speciale browser voor iOS en Android. Deze zorgt ervoor dat banners en andere reclame automatisch verborgen blijft. Het blokkeren van reclame's zorgt er volgens de makers ook voor dat browsen sneller gaat.

Het blokkeren van banners blijft een heikel punt. Enerzijds hebben gratis website's inkomsten nodig maar tegelijkertijd zijn de banners zo vervelend, spelen ongevraagd muziek af of zitten ronduit in de weg. Bovendien duurt het laden van de banners tijd en daar zit niemand op te wachten. Reden voor veel mensen om een adblocker te installeren. Probleem was alleen dat deze nog niet voor je telefoon beschikbaar was, tot nu dan.

Adblock browser iOS
De nachtmerrie van iedere online-uitgever; adblockers

Want Adblock Plus, één van de populairste browser-plugins, komt nu met een speciale browser voor zowel Android als iOS. Niet alleen verhindert deze het laden van advertenties, hij kan er ook voor zorgen dat zogenaamde tracking-cookies niet geladen worden. Deze houden het zoekgedrag van iemand bij. Het zorgt volgens de makers voor een snellere browse-ervaring die ook de batterij kan ontzien. Overigens wordt ook van de nog uit te komen iOS-versie 9 verwacht dat deze over een ingebouwde adblock-functie zal beschikken. Dat is mogelijk tegen het zere been van Google dat voornamelijk inkomsten uit advertenties haalt. iOS wordt 9 september nader toegelicht.



Praat mee over dit artikel